15 Aralık 2010 Çarşamba

Chevrolet Amp


Chevrolet Amp
Chevrolet'nin tamamen elektrikli modeli Volt'un Amerika'daki satışlarının başladığı bu günlerde, Amerikan otomobil üreticisinden yeni bir elektrikli otomobil haberi geldi.Volt'a olan ilgiden çok memnun olan Chevrolet, önemli satış başarısı yakalayacağına inanılan elektrikli modeline yeni bir model daha ekliyor.

General Motors'un elektrikli otomobil ailesinin yeni üyesi olacak olan modelin 5 koltuklu crossover bir model olması bekleniyor. Daha önce Beijing Motor Show'da sergilenen ve resimlerde görülen Chevrolet Volt MPV5 Concept'e benzeyeceği düşünülen model ilk olarak Ocak ayındaki Detroit Auto Show'da görücüye çıkacak.
Volt ile aynı şasi üzerinde yükseleceği tahmin edilen modelin; elektrikli motoru, benzinli motoru, bataryaları ve elektrik sistemleri de birebir Volt'tan alınmış. Otomobilin ismi kesin olarak belli olmasa da yüksek ihtimalle Chevrolet Amp olacak. Çoğu parçası ve teknolojisi Volt'tan alındığı için arge maliyetleri açısından avantajlı olacağı ve özellikle bu model sayesinde Chevrolet'nin kar oranlarını arttıracağı öngörülüyor.