11 Kasım 2010 Perşembe

Audi Q5 Hybrid quattro


Audi Q5 Hybrid quattro
Açıklanan en yüksek sürati, saatte 222 Km olan Audi Q5 Hybrid quattro'nun belki en önemli özelliği, düşük yakıt tüketimi. Sahip olduğu performans verilerine rağmen 100 Km'de 7 litre'den daha az yakıt tükettiği belirtilen aracın CO2 emisyonu ise 160g/Km'nin altında.

39 kW enerji depolayabilen 38 Kg lityum-iyon pille donatılan araç, trafik nedeniyle durduğunuzda tüm sürüş sistemlerini kapatıyor, ayağınızı frenden çektiğinizde ise elektrik motoruyla başlayarak sizi 100 Km hıza çıkarabiliyor ve 60 Km süratle üç kilometre gitmenizi sağlayabiliyor. Aracı hafifletmek için motor ve bagaj kapağının Alüminyumdan imal edildiği Q5 Hybrid quattro için quattro dört tekerlekten çekiş sisteminin, Alüminyum komponentlerle yeniden yapılandırıldığı ve uygulanan güncelleme paketi sonucunda ağırlığı 2000 Kg seviyesinin altına çekilen Q5 Hybrid, kendi sınıfında dünyanın en hafif Hybrid aracı olmayı başarıyor. Parlak Siyah ızgara, krom egzoz borusu, hybrid logosu ve özel olarak tasarlanan 19-inç alaşım jantlarıyla diğer Q5 modellerinden ayrılmayı başaran Q5 Hybrid quattro'nun iç tasarımında ise, gösterge grubu ve MMI Navigasyon Plus sisteminde güncellemeye gidildi.


Los Angeles Otomobil Fuarı'nda tanıtılması beklenen Audi Q5 Hybrid quattro'nun 2011 başında satışa sunulması bekleniyor.