27 Ekim 2010 Çarşamba

Mercedes-Benz CLS63 AMG


Mercedes-Benz CLS63 AMG
Uzun süredir Mercedes-Benz'in artık elektrikli otomobil savaşına gireceğini ve yeni CLS'de önemli bir hybrid versiyon sergileyeceğini bekleyenler şimdilik yanıldı.Los Angeles Motor Show'da yeni bir versiyon sergilenecek ancak bu gelmesi beklenen hybrid versiyon değil: CLS63 AMG!


Eski jenerasyonu bile hala taze ve çekici görünen yeni CLS, markanın en önemli modellerinden biri konumunda. LA Motor Show'da CLS63 AMG ile gövde gösterisi yapmayı planlayan Mercedes-Benz, bu özel modelinde yeni geliştirilen 5.5 litre hacminde, çift turbolu, 8 silindirli bir makine kullanıyor.

544 beygir güce sahip bu olağanüstü motorun maksimum torku ise tam tamına 800 newtonmetre! Bu yüksek güç ve tork değerleri Mercedes-Benz'in 7 ileri AMG Speedshift otomatik vitesi ile kontrol edilecek ve otomobilin arka tekerleklerine iletilecek. Markanın 'AMG Performance Pack' adını verdiği performans peketine sahip olan CLS63 AMG'ler ise bu güncellemeyle 571 beygir ve 900 newtonmetre tork değerine ulaşıyor.

Şu ana kadar herhangi bir fotoğrafı sızmayan CLS63 AMG'nin iç ve dış tasarımnı görmek için Los Angeles Motor Show'a kadar beklememiz gerekiyor. Resimlerdeki yeni CLS'nin tasarımına bakılırsa, CLS63 AMG daha da çekici görünecek!